Beleidsplan 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020
Als kerkenraad zijn wij al langere tijd bezig geweest met het nieuwe beleidsplan van onze gemeente. In meerdere bezinningsbijeenkomsten hebben wij getracht de juiste Bijbelse weg te vinden. Op de gemeenteavond van 1 oktober j.l. is het concept beleidsplan met u als gemeente besproken. Naar aanleiding hiervan hebben wij als kerkenraad ons opnieuw gebogen over het beleidsplan en nog enige aanpassingen gedaan. In de vergadering van 8 december j.l. hebben wij als kerkenraad dit beleidsplan voor de jaren 2015-2020 vastgesteld. Wij zijn God dankbaar dat wij als kerkenraad in samenspraak met de gemeente in alle rust en zorgvuldigheid tot dit plan hebben kunnen komen. De missie zoals die verwoord is in dit beleidsplan luidt als volgt:
Als Hervormde gemeente van Rijswijk (N.Br.) willen wij
elkaar toerusten tot discipelschap van Jezus Christus,
om de boodschap van Gods liefde uit te dragen in onze omgeving
en daarmee God groot te maken.

Wij bidden ook om Gods zegen over de missie. Met de komst van dit nieuwe beleidsplan hebben wij geenszins de indruk dat  wij als gemeente klaar zijn  tot 2020. Het mag eerder als nieuwe start worden gezien. Als kerkenraad willen wij ons de komende tijd opnieuw in diverse bezinningsmomenten richten op diverse onderwerpen uit dit beleidsplan. Dit beleidsplan is geen document dat, als in beton gegoten, het beleid voor onze gemeente voor de komende vijf jaar vast legt. Het is bedoelt als een dynamisch document. Door bezinning en overleg met u als gemeente willen wij verdere invulling geven aan onze missie hier in deze wereld. Als kerkenraad hopen wij dat ook u als gemeentelid zich betrokken voelt bij deze missie. Wij hopen dat u mee wilt denken over de inhoud en verdere uitvoering hiervan. Wij staan dan ook open voor uw inbreng op velerlei gebied. Maar bovenal hopen wij dat wij dit als gemeente, biddend om Zijn zegen, bij God mogen brengen.

Het beleidsplan kunt u vinden via deze link.  Voor diegenen die niet de beschikking hebben over internet hebben wij enkele uitgeprinte versies van het beleidsplan achter in de kerk liggen.