Welkom op de website van de Hervormde Gemeente van Rijswijk NB Welkom op de website van de Hervormde Gemeente van Rijswijk NB

Via deze site kunt u algemene informatie vinden over onze gemeente.
Als kerk willen we een plaats zijn waar de naam van Jezus Christus wordt beleden als onze Heer. Centraal daarin staan de zondagse erediensten, die gehouden worden om 9.30u en 18.00u. Daarnaast vinden er doordeweeks tal van andere activiteiten plaats, zoals kinderclubs en jeugdwerk; ontmoeten gemeenteleden elkaar op bijbelkringen en gemeentegroeigroepen en willen we ook op andere manieren het omzien naar elkaar vorm geven.

Definitieve profielschetsen Definitieve profielschetsen

solidariteitskas 2018 solidariteitskas 2018

In de Bijbel (Nieuwe Bijbelvertaling) is het woord solidariteit slechts één keer te vinden. Die ene zin is echter zeer krachtig en veelzeggend. “En houd de liefdadigheid en onderlinge solidariteit in ere, wantndat zijn offers waarin God behagen schept.” (Hebreeën 13:16)

Door uw bijdrage - een offer - aan de Solidariteitskas houdt u de onderlinge solidariteit tussen gemeenten in ere. Zo ondersteunen gemeenten elkaar om levendig en krachtig midden in de wereld te staan. Sommige gemeenten lopen tegen grenzen aan. Aan ideeën ontbreekt het niet, maar wel aan menskracht, ruimte of geld. Voor hen is er de Solidariteitskas.

Zo heeft de Commissie Steunverlening die verantwoordelijk is voor de Solidariteitskas de Gereformeerde Kerk Nijeveen een subsidie toegezegd, omdat zij met het oog op de toekomst wil werken aan de vitaliteit van de gemeente. Deze gemeente kan daardoor samen met een professionele begeleider aan de vitaliteit van de gemeente werken, zonder dat financiën een belemmering zijn om het proces te starten. Het resultaat van het veranderproces in Nijeveen is dat de gemeente een goed perspectief gevonden heeft in de missie en inzet voor het gemeente-zijn, en nu een toekomstbestendige structuur voor de organisatie van het kerkenwerk heeft.

Daarnaast is de Solidariteitskas er ook voor gemeenten die vernieuwende ideeën hebben. Die kansen zien om nieuwe wegen in te slaan. Zo is bijvoorbeeld tienduizend euro toegezegd voor het realiseren van een Tiny church in Almere. Een klein kerkgebouw dat de huidige pioniersplek (een srvwagen) moet ontlasten, omdat die zo populair is dat die de aandacht nauwelijks aankan. Door het oprichten van de Tiny church komen nog meer mensen in aanraking met het geloof. Die tienduizend euro van de Solidariteitskas - mede door u opgebracht - maakt dit mogelijk. Dank daarvoor!

Bijdragen
Als gemeente vragen wij een bijdrage van €10. Voor elk belijdend lid wordt €5 afgedragen aan de Solidariteitskas. Het bedrag dat overblijft is bestemd voor onze eigen gemeente. Mogen wij rekenen op uw solidariteit en uw bijdrage? Zo helpt ook u mee aan de opbouw en het voortbestaan van de
gemeenten en het bovenplaatselijk werk binnen de Protestantse Kerk.
Wilt u meer weten over de Solidariteitskas? Neem dan contact op met een van de kerkrentmeesters, of kijk op de website www.pkn.nl/solidariteitskas.

Alvast hartelijk dank voor uw bijdrage.

Met vriendelijke groet,
Het College van Kerkrentmeesters van de Hervormde Gemeente Rijswijk NB

Beleidsplan 2015-2020 Beleidsplan 2015-2020

Als kerkenraad zijn wij al langere tijd bezig geweest met het nieuwe beleidsplan van onze gemeente. In meerdere bezinningsbijeenkomsten hebben wij getracht de juiste Bijbelse weg te vinden. Op de gemeenteavond van 1 oktober j.l. is het concept beleidsplan met u als gemeente besproken. Naar aanleiding hiervan hebben wij als kerkenraad ons opnieuw gebogen over het beleidsplan en nog enige aanpassingen gedaan. In de vergadering van 8 december j.l. hebben wij als kerkenraad dit beleidsplan voor de jaren 2015-2020 vastgesteld. Wij zijn God dankbaar dat wij als kerkenraad in samenspraak met de gemeente in alle rust en zorgvuldigheid tot dit plan hebben kunnen komen. De missie zoals die verwoord is in dit beleidsplan luidt als volgt:

Als Hervormde gemeente van Rijswijk (N.Br.) willen wij
elkaar toerusten tot discipelschap van Jezus Christus,
om de boodschap van Gods liefde uit te dragen in onze omgeving
en daarmee God groot te maken.

Wij bidden ook om Gods zegen over de missie. Met de komst van dit nieuwe beleidsplan hebben wij geenszins de indruk dat  wij als gemeente klaar zijn  tot 2020. Het mag eerder als nieuwe start worden gezien. Als kerkenraad willen wij ons de komende tijd opnieuw in diverse bezinningsmomenten richten op diverse onderwerpen uit dit beleidsplan. Dit beleidsplan is geen document dat, als in beton gegoten, het beleid voor onze gemeente voor de komende vijf jaar vast legt. Het is bedoelt als een dynamisch document. Door bezinning en overleg met u als gemeente willen wij verdere invulling geven aan onze missie hier in deze wereld. Als kerkenraad hopen wij dat ook u als gemeentelid zich betrokken voelt bij deze missie. Wij hopen dat u mee wilt denken over de inhoud en verdere uitvoering hiervan. Wij staan dan ook open voor uw inbreng op velerlei gebied. Maar bovenal hopen wij dat wij dit als gemeente, biddend om Zijn zegen, bij God mogen brengen.

Het beleidsplan kunt u vinden via deze link.  Voor diegenen die niet de beschikking hebben over internet hebben wij enkele uitgeprinte versies van het beleidsplan achter in de kerk liggen.

Agenda Agenda

Van de meeste in de agenda genoemde samenkomsten staat veel meer informatie op de diverse onderdelen die op deze website staan. Wij nodigen u uit om dit daar verder te bekijken of contact op te nemen met de daarin genoemde personen waar nadere informatie kan worden verkregen.

datum en tijdstip 22-07-2018 om 09:30:00
ds. P. L.Tolhoek