Zending en evangelisatie Zending en evangelisatie

Als gemeente hebben we de opdracht om het evangelie van Gods genade in Jezus Christus in de wereld bekend te maken. Opdat ook anderen hiervan zullen horen en Jezus als hun redder en zaligmaker aannemen.

Wij realiseren ons dat dit niet door onszelf te organiseren is. Alleen de Heilige Geest kan mensenharten openbreken en het Woord van God ingang doen vinden. Als gemeeente zoeken wij hoe wij daarin een kanaal voor de Geest kunen zijn. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de verkondiging van Gods Woord over de hele wereld (zending) en in ons eigen dorp (evangelisatie).

Zendingscommissie.
Het doel van de zendingscommissie is de gemeente bewust te houden van haar missionaire roeping. Er worden af en toe zendingswerkers uitgenodigd die onze belangstelling, gebed en steun broodnodig hebben.

Graag wijzen wij u er op om bij de zondagse erediensten de zendingsbussen te voorzien van een kleine bijdrage. We hebben een paar doelen voor ogen, allereerst de Stichting Interkerk die scheurkalenders verspreidt op scholen (ook in ons dorp) en die (hoorden wij ) best veel worden gebruikt door de kinderen. Deze Stichting kan een gift heel goed gebruiken. Verder willen wij ons volgende doel bestemmen voor Nella Olieman wonende in Nieuwendijk en gaat werken voor de stichting Agape onder de jeugd in Rotterdam/Delfshaven. Ook haar willen wij graag een eindje op weg helpen.

Blijft u als gemeente ook biddend met de vele zendingswerkers verbonden?
De zendingscommissie bestaat uit:

• Jan en Teuntje Pullen, tel. 442044
  • Henk Naaijen
  • Anton de Fijter
  • Jansje Kraaij
  • Jan en Hillie van Breugel

Hagenpreek
De hagenpreek wordt elk jaar op 2e pinksterdag in het Almbos gehouden. Dit gebeurt net als de kerstnachtdienst onder verantwoording van de hervormde gemeente Giessen, de gereformeerde kerk Giessen-Rijswijk en de hervormde gemeente Rijswijk.

Vakantie Bijbel Club
Elk jaar houden we in de herfstvakantie de Vakantie Bijbel Club voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar zal er één middag zijn dat we bij elkaar zijn om naar een Bijbelverhaal te luisteren, te zingen en te knutselen. Ook hebben we altijd een leuke afsluiting.

Aan de hand van een thema proberen wij als commissie de boodschap van het evangelie door te geven aan de kinderen. Naast de kinderen uit onze gemeente hebben we als doelgroep de rand- en buitenkerkelijke kinderen. De Vakantie Bijbel Club hebben we samen met Giessen.

De VBC wordt komend seizoen gehouden op:

We starten en eindigen de middag in de Gereformeerde kerk Rijswijk, daarna blijven groep 1 t/m 4 in de Gereformeerde kerk en gaan groep 5 t/m 8 naar de Hervormde kerk Rijswijk voor hun eigen programma. De entree is € 2,00 per kind (hier zitten ook al de kosten voor de afsluiting in verwerkt).

De kinderen beginnen met een leuke voorstelling, deze wordt gehouden op dinsdagmiddag 18 oktober in de Gereformeerde Kerk en begint om 14.00 uur. Ouders, Opa`s en Oma`s zijn daarbij natuurlijk van harte welkom. De entree is daarvoor €1,00 per persoon.

De commissie bestaat uit:
Voor Rijswijk:

• Elike Treffers, (contactpersoon)
  • Wilma Westerlaken
  • Angelina de Wind
  • Carola Hooghiemstra

Voor Giessen:

• Angelique van Tilborg (contactpersoon)
  • Mieke van Eeten
  • Linda Oppenhuizen
  • Jedidja de Graaf

Winterfair
In de maand november wordt er een gezellige winterfair gehouden. Tijdens deze winterfair is er van alles te doen. Er worden volop zelfgemaakte producten aangeboden, tweedehands boeken en diverse raadspelletjes waarmee u prijzen kunt winnen.

Ieder jaar hebben we een vaste groep mensen die meehelpen. Echter nieuwe gezichten en ideeën zijn van harte welkom! In de weken voorafgaand aan de winterfair worden loten verkocht. Aan het eind van de winterfair is de trekking. Datum en tijd kunnen u t.z.t. op de nieuwsbrief/ website/ kerkklanken vinden.

Contactpersonen:
  • Ammy Besselink, tel 442474 of
  • Marjon Lankhaar, tel. 442049,
  • Diana Westerlaken, tel 442337 of
  • Adriëlle van Berchum,

Oliebollenactie
Daags voor oudjaarsdag worden er oliebollen gebakken. Een enthousiaste ploeg van bakkers, inpakkers en verkopers is actief. De bakkerij is de laatste jaren in de schuur bij Wim en Jetty Duizer. De oliebollen worden verkocht in de "Samenloop voor Hoop" winkel.