Protestantse Kerk in Nederland
Hervormde Gemeente Rijswijk (NB)
 
 
Zending en evangelisatie Zending en evangelisatie

Als gemeente hebben we de opdracht om het evangelie van Gods genade in Jezus Christus in de wereld bekend te maken. Opdat ook anderen hiervan zullen horen en Jezus als hun redder en zaligmaker aannemen.

Wij realiseren ons dat dit niet door onszelf te organiseren is. Alleen de Heilige Geest kan mensenharten openbreken en het Woord van God ingang doen vinden. Als gemeeente zoeken wij hoe wij daarin een kanaal voor de Geest kunen zijn. Hierbij kan onderscheid worden gemaakt tussen de verkondiging van Gods Woord over de hele wereld (zending) en in ons eigen dorp (evangelisatie).

Zendingscommissie.
Het doel van de zendingscommissie is de gemeente bewust te houden van haar missionaire roeping. Er worden af en toe zendingswerkers uitgenodigd die onze belangstelling, gebed en steun broodnodig hebben.
 
Graag wijzen wij u er op om bij de zondagse erediensten de zendingsbussen te voorzien van een kleine bijdrage. We hebben een paar doelen voor ogen, allereerst de Stichting Interkerk die scheurkalenders verspreidt op scholen (ook in ons dorp) en die (hoorden wij ) best veel worden gebruikt door de kinderen. Deze Stichting kan een gift heel goed gebruiken. Verder willen wij ons volgende doel bestemmen voor Nella Olieman wonende in Nieuwendijk en gaat werken voor de stichting Agape onder de jeugd in Rotterdam/Delfshaven. Ook haar willen wij graag een eindje op weg helpen.
 
Blijft u als gemeente ook biddend met de vele zendingswerkers verbonden?
De zendingscommissie bestaat uit:

 • Jan en Teuntje Pullen, tel. 442044
 • Henk Naaijen
 • Anton de Fijter
 • Jansje Kraaij
 • Jan en Hillie van Breugel

Hagenpreek en kerstnachtdienst
Hagepreek
De hagepreek wordt elk jaar op 2e pinksterdag in het Almbos gehouden. Dit gebeurt net als de kerstnachtdienst onder verantwoording van de hervormde gemeente Giessen, de gereformeerde kerk Giessen-Rijswijk en de hervormde gemeente Rijswijk.
 
In 2017 wordt de hagepreek gehouden op DV maandag 5 juni 2017 om 09:00 uur in het Almbos (Bij slecht weer wordt uitgeweken naar de gereformeerde kerk in Rijswijk). De Voorganger is onze eigen predikant ds. Heikoop en muzikale medewerking wordt verleend door Kunst en Vriendschap.
 
Kerstnachtdienst
De kerstnachtdienst wordt in 2016 op DV 24 december in de gereformeerde kerk te Rijswijk gehouden. Dit jaar gaat hierin voor ds. H.J.K. van Gierkink van Geerenstein. Deze dienst begint om 22:00 uur.

Boekentafel
De boekentafel heeft 25 jaar dienst gedaan. Vanwege de al lange tijd teruglopende omzet is de boekentafel eind 2013 beeindigd.
 
Dingena van Anrooij en Thea Vervoorn hebben dit met veel liefde en inzet al die Jaren in stand gehouden waarvoor heel veel dank.

Vakantie Bijbel Club
Elk jaar houden we in de herfstvakantie de Vakantie Bijbel Club voor alle kinderen van groep 1 t/m 8 van de basisschool. Dit jaar zal er één middag zijn dat we bij elkaar zijn om naar een Bijbelverhaal te luisteren, te zingen en te knutselen. Ook hebben we altijd een leuke afsluiting.
 
Aan de hand van een thema proberen wij als commissie de boodschap van het evangelie door te geven aan de kinderen. Naast de kinderen uit onze gemeente hebben we als doelgroep de rand- en buitenkerkelijke kinderen. De Vakantie Bijbel Club hebben we samen met Giessen.
 
De VBC wordt komend seizoen gehouden op:

 
We starten en eindigen de middag in de Gereformeerde kerk Rijswijk, daarna blijven groep 1 t/m 4 in de Gereformeerde kerk en gaan groep 5 t/m 8 naar de Hervormde kerk Rijswijk voor hun eigen programma. De entree is € 2,00 per kind (hier zitten ook al de kosten voor de afsluiting in verwerkt).
 
De kinderen beginnen met een leuke voorstelling, deze wordt gehouden op dinsdagmiddag 18 oktober in de Gereformeerde Kerk en begint om 14.00 uur. Ouders, Opa`s en Oma`s zijn daarbij natuurlijk van harte welkom. De entree is daarvoor €1,00 per persoon.
 
De commissie bestaat uit:
Voor Rijswijk:

 • Elike Treffers, (contactpersoon)
 • Wilma Westerlaken
 • Angelina de Wind
 • Carola Hooghiemstra

Voor Giessen:

 • Angelique van Tilborg (contactpersoon)
 • Mieke van Eeten
 • Linda Oppenhuizen
 • Jedidja de Graaf

Winterfair
In de maand november wordt er een gezellige winterfair gehouden. Tijdens deze winterfair is er van alles te doen. Er worden volop zelfgemaakte producten aangeboden, tweedehands boeken en diverse raadspelletjes waarmee u prijzen kunt winnen.
 
Ieder jaar hebben we een vaste groep mensen die meehelpen. Echter nieuwe gezichten en ideeën zijn van harte welkom! In de weken voorafgaand aan de winterfair worden loten verkocht. Aan het eind van de winterfair is de trekking. Datum en tijd kunnen u t.z.t. op de nieuwsbrief/ website/ kerkklanken vinden.
 
Contactpersonen:
 • Ammy Besselink, tel 442474 of
 • Marjon Lankhaar, tel. 442049,
 • Diana Westerlaken, tel 442337 of


Oliebollenactie
Daags voor oudjaarsdag worden er oliebollen gebakken. Een enthousiaste ploeg van bakkers, inpakkers en verkopers is actief. De bakkerij is de laatste jaren in de schuur bij Wim en Jetty Duizer. De oliebollen worden verkocht in de "Samenloop voor Hoop" winkel.
 

Rommelmarkt
De rommelmarkt is een activiteit van de gehele gemeente. Het is ieder jaar weer een succes, zowel financieel als qua gezelligheid. Door een groep van ongeveer 50 mensen wordt in één weekend een hele boel werk verzet. Het is een gemeentedag waarop we elkaar en vele dorpsbewoners ontmoeten, een hapje en een drankje er bij en aan het einde van de dag is er nog leuk wat geld opgehaald ook.

Ook voor het komende jaar wordt er weer een markt georganiseerd. We hopen dat iedereen zich weer spontaan opgeeft als het zover is. De inzameling begint in september. Iedere 3e zaterdag van de maand kunt u tussen 10.30 en 12.00 uur spullen brengen naar het depot aan de Hoofdgraaf in Andel. Het spreekt natuurlijk voor zich dat wat gebracht wordt, goed verkoopbaar  moet zijn.

Als u meubels hebt, is het verstandig  om eerst contact op te nemen met de inzamelcommissie:

 • H. van Anrooij, tel. 442660
 • H van Giessen, tel. 442400

Lopend vuurtje
Op de zaterdag voor Pinksteren zal de fietstocht “lopend vuurtje” weer van start gaan. Op deze dag zullen er weer fraaie fietstochten worden uitgezet door het land van Heusden en Altena en ook daarbuiten. Hierbij kunnen diverse  kerken  worden  bezocht  en  wordt  er  door  diverse  acties  geld opgehaald voor een goed doel. In Rijswijk organiseren de Hervormde kerk en de Gereformeerde kerk dit om het jaar.
 
Contactpersonen:
 

 • Gerrit en Greetje van Drunen, tel. 442971

 

terug
 
 
 

Inloggen


 

Reguliere dienst
datum en tijdstip 26-05-2019 om 09:30 uur
Ds. L.W. de Haan
meer details

Reguliere dienst
datum en tijdstip 26-05-2019 om 18:00 uur
Ds. L Hoftijzer
meer details

Hemelvaartsdag
datum en tijdstip 30-05-2019 om 09:30 uur
Ds. P.L. Tolhoek te Heusden
meer details

Reguliere dienst
datum en tijdstip 02-06-2019 om 09:30 uur
Ds. J.H. de Vree te Achterberg
meer details

 
Nieuwsbrief
In verband met de nieuwe privacy-wetgeving is de wekelijkse nieuwsbrief uitsluitend in te zien als u bent ingelogd.

U kunt een inlogcode aanvragen bij de webmaster.

HIER INLOGCODE AANVRAGEN BIJ WEBMASTER

INLOGCODE niet ontvangen

Privacyverklaring

 

 
Diensten beluisteren
Dienst live beluisteren

Oude diensten beluisteren meer
 
Gemeentegids
Gemeentegids 2016 - 2017
 
Vragen / opmerkingen
Contact gegevens

Contact webmaster

 
 
Protestantsekerk.net is een samenwerking tussen de dienstenorganisatie van de Protestantse Kerk in Nederland en Human Content Mediaproducties B.V.